Sunday, May 12, 2013

Udlandsophold er ikke altid gavnligt

En undersøgelse foretaget af fagforbundet DJØF foretaget i 2007 viste at 13 til 31 procent af de hjemvendte medarbejdere der havde været udstationeret oplevede at opholdet i udlandet havde sat deres karriere tilbage.

Hvorfor sker dette? Ja, dels er andre kulture ikke så udviklet som den danske. Man kan ikke bruge erfaringer på opnået på ledelsesniveau i udlandet i danske virksomheder hvor at f.eks problemstillingerne med offentlige forvaltninger er langt mere komplekse end blot at betale den første og bedste embedsmand hvis der er problemer med officielle papirer.

Sekundært så er det tvivlsomt at forskellige meritter kan tages alvorligt. Mange husker måske Anna Castberg, som stod i spidsen for Arken. Uden at påstå at hendes C.V. bestod af poster som var ren fantasi så er der en vid fortolkning af hvad et manager job består i udlandet. Stillingsbetegnelser er taknemlige og hvor at vi f.eks. ligger meget i udtrykket præsident så opfatter mange engelskssproget personer dette udtryk for at dække over en tillidspost i en grundejerforening.

Derfor møder mange udstationerede der er hjemvendt fra hvad de mener har været et indholdsrigt arbejde tilbud om mere trivielt arbejde. Det skal man på ingen måde beklage. Det er udtryk for at danske virksomheder stiller krav om kvalitet og relevant erhvervserfaring fra de ansøgere de har til ledige stillinger.

Skal man give et råd til unge som overvejer en udstationering skal det klart være at de for det første skal sikre sig at der er en exit-plan hvis opholdet ikke lever op til deres forventninger. Sekundært skal de sørge for at have en plan for hvad der skal ske når de vender hjem igen.


Kilde:
Udlandsophold sætter karrieren tilbage (Berlingske Business)

No comments:

Post a Comment