Kun 14 procent af danske virksomheder anser et periode i udlandet som et positivt element, når de ser på de unges uddannelsesmæssige baggrund.
Og det er en nødvendighed hvis landets virksomheder skal sikre sig imod svindel. Hvor at det er nemt at checke om danske uddannelser er bestået på den måde som ansøgerne oplyser, så er det anderledes svært at udføre det samme check med hensyn til udenlandske uddannelser.
Navne som Anna Castberg og Stein Bagger er jo kendte eksempler på personer som har ført sig frem med uddannelser der ikke er blevet anerkendt i Danmark.
Mange studerende som havde påtænkt at bruge et semester i udlandet har måttet opgive deres drømme fordi at papirarbejdet undervejs viser sig at være uoverkommeligt.
Berlingske Tidende skrev at danske virksomheder overser udlandsophold, men det er nu ikke helt korrekt. Mere korrekt formuleret ville være at skrive at Danske virksomheder udøver en større kvalitetskontrol når de ansætter personer til poster på deres arbejdsplads. For hvilken skade ville det ikke gøre hvis en medarbejder viser sig at være ukvalificeret til arbejdet efter at medarbejderen har fået tildelt nøgleposter i forhold til kunder?
Selvfølgelig kan sådanne risici ikke løbes. Da udenlandske uddannelsesinstitutioner ofte bygger på svindel og eller i bedste fald på svingende kvalitet, så er det en reel konsekvens at arbejdsgiverne vælger at se bort fra de dele af ansøgernes C.V. som beskriver uddannelser taget i udlandet.
Konklusionen må være at udlandsophold skal tænkes ind i uddannelse som en slags sabbatår da de kurser som eventuelt måttes bestås i udlandet ikke tæller i sidste ende. Spørgsmålet er om det set i lyset af SU-reformen vil være formålstjenligt at overveje ophold i udlandet når der ganske få SU-klip at få.
Kilde:
Udlandsophold overses af virksomheder (Berlingske Business)
No comments:
Post a Comment